top of page

Úterní větičky 22.10.2024 - Obskurní neziskovky vytvářejí seznamy nepohodlných médií

 


22. říjen v dějinách:


Ladik Větvička - Hovory z Lán
  • V roce 1955 se narodil David Gruber, český genius v oboru technik duševní práce, v 80. letech zakladatel profese lektora a kouče osobního rozvoje a jeden z nejplodnějších a nejčtenějších autorů populárně naučných knih v naší zemi. "Chtěj dělat, co musíš - a brzy budeš moci dělat pouze to, co chceš." Výčtů jeho objevů usnadňujících práci a život by byla douhá řada. Aspoň jeden z nejnovějších: Podstatu všech dnešních grýndýlů, elektromobilit, solárů, genderismu, woke, bruselismu, válkychtivosti a jiných nesmyslů stručně a jasně obecně vystihl ve čtvrtém díle své videoknihy Jak se ubránit manipulaci a řečnickým trikům na webu Kurzy pro radost.


  • V roce 1915 byla v Clevelandu v Ohiu mezi zástupci Čechů a Slováků uzavřena tzv. Clevelandská dohoda, v níž byla přislíbena autonomie Slovenska v rámci budoucího československého státu.


5 největších průšvihů Fialovy „hodnotové“ politiky:

1. Programové lhaní. Lhaní o všem. Jen velké lži

2. Kolaborantství. Vše, co dělá, dělá na objednávku zvenčí. Český národ jsou pro něj jen spotřební materiál.

3. Válkychtivost. Podporuje válku, myslí na válku, žije válkou a zatahuje nás do ní.

4. Podpora Green Dealu. Ožebračení národa. Zničení českého průmyslu.

5. Rozeštvávání společnosti. Patologické nálepkování odpůrců ruskou značkou.


Ukrajinská pravda: Obyvatelé Moldavska hlasovali proti vstupu do EU. Jiní „Moldavané“ to korespondenčními hlasy z ciziny zvrátili.


Zvědavec: 13. října 2024 uplynulo první výročí vazby Reinera Fuellmicha. Jeho podmínky, zejména pro člověka, který nespáchal a není podezřelý z násilného trestného činu, jsou, mírně řečeno, otřesné, hraničící s mučením. Dr. Reiner Fuellmich v roce 2020 založil v Německu vyšetřovací výbor Corona (CIC), který vyšetřuje celosvětový podvod s koronou. Ve vnitřním sporu CIC, pravděpodobně podněcovaném vnějšími silami a tajnými službami, byl neprávem obviněn ze zpronevěry. CIC se rozpadl. Dr. Fuellmich se pokusil vrátit do Kalifornie, kde měl licenci k výkonu právnické praxe a kde také vlastnil dům. Pro některé „byrokratické“ formality (spolupráce tajných služeb Německo-USA) mu byl „dočasně“ odepřen vstup do USA. Poté se s manželkou usadil v Mexiku, kde vytvořil Výbor pro vyšetřování mezinárodních zločinů (ICIC) a pokračoval ve vyšetřování zločinů spáchaných podvodem s kovidem a souvisejících sociálních a ekonomických pochybení těch, kteří diktovali řád, nadřazený všem mezinárodním, národním a místním zákonům.

V březnu 2023 vydala německá vláda na Dr. Fuellmicha zatykač. Jelikož se nedopustil násilného trestného činu, nemá příkaz k vydání mimo země EU Proto ho německá vláda – prostřednictvím svých tajných agentů – vylákala na německé zastoupení v Mexiku, kde ho 12. října 2023 unesla, okamžitě – tak jak je, bez převlečení, a dokonce i bez zubního kartáčku – odvezla na letiště a mezi dvěma německými strážci odletěl do Frankfurtu, kde byl 13. října 2023 okamžitě zatčen. Od té doby je Reiner ve vyšetřovací vazbě, v těch nejnelidštějších podmínkách, v göttingenské věznici se zvýšenou ostrahou v Rosdorfu. Předběžná vazba trvá v Německu v průměru šest měsíců, maximálně 11 měsíců. Je držen na samotce, nesmí se s nikým vidět a mluvit, ani se spoluvězni, na každodenní hodinovou vycházku na vězeňském dvoře musí chodit sám a kontakt telefonem nebo návštěvou rodiny může mít maximálně tři hodiny měsíčně.

Čemu se divíte? Podobný přístup byl přece v nacistickém Německu běžný.


Richard Perman: Bez větší pozornosti médií končí letos v říjnu jedna z velký značek. České aerolinie po 101 letech existence končí jako samostatná letecká společnost za pár týdnů přestanou prodávat vlastní letenky a stanou se pouze značkou v portfoliu skupiny Smartwings. Asi největší zásluhu na tomto neslavném konci má LuftJarda Tvrdík. Za jeho vedení ČSA objednaly nová letadla za miliardy, utrácelo se za poradenské služby, drahá auta, aby jen o pár let později ČSA rozprodávaly svůj majetek. A takto to v podstatě dopadlo se všemi velkými podniky a značkami v ČR. Podniky byly buď cíleně zbankrotovány nebo přivedeny do hlubokých ztrát a následně prodány za pár korun. V ČR z původních firem, které přežili i bolševiky, už zůstal zřejmě jen Budvar, který se tato vláda Národní zkázy snaží také prodat. Rozprodali a zbankrotovali za uplynulých 30 let úplně všechno, co generace naši předků budovali. Zbyli nám jen holé zadky a dluhy.


Marián Kechlibar: Existuje jeden nekrvavý způsob, jak rušit nefunkční instituce. Jenom se v Evropě prakticky nepoužívá, i když je odvozen od určitých starořímských pravidel: zakládat instituce nebo schvalovat nové zákony na dobu určitou. V Americe se tomu říká “Sunset Provision“, a praktikuje se jak na federální (omezeně), tak na státní (častěji) úrovni. Silný “princip zapadajícího slunce” se vyskytuje například v texaské ústavě, která od roku 1977 obsahuje ustanovení, že každá texaská státní instituce s výjimkou několika málo specifických typů (soudy, ústavou dané orgány, univerzity) zanikne nejpozději 12 let po svém založení, pokud texaský kongres neprodlouží její trvání novým zákonem, maximálně opět o 12 let. Texaské vlády se chlubí, že tento mechanismus už od svého zavedení vedl ke zrušení 95 úřadů. Toto “převrácení poměrů” je velice chytré. Místo toho, aby úřady existovaly takříkajíc ze setrvačnosti na dobu neurčitou a jejich počet pozvolna bobtnal, musejí každých dvanáct let obhajovat svoji potřebnost, jinak automaticky zaniknou. To je nutí k tomu, aby něco dělaly a dokázaly předložit výsledky své práce k posouzení. A dvanáct let je dost dlouhá doba na to, aby se složení legislativního sboru dostatečně změnilo: noví členové budou třeba mít jiné názory, než měli ti předešlí. Tenhle ústavní dodatek by se mi v české ústavě velice líbil. Umíte si představit, kolik různých podivných organizací typu Úřadu pro hospodářskou úpravu lesů (UHÚL) by vzal čert? Dost možná bychom nakonec ještě měli … ó hrůzo nevýslovná … vyrovnaný rozpočet nebo dokonce rozpočtový přebytek. Mimochodem, zrovna Texas hospodaří s přebytkem systematicky a za rok 2023 dosáhl rekordního přebytku 32,7 miliard dolarů; nevědí přesně, co s ním. To jsou starosti, které bych České republice přál. To jsou starosti, které máte, dokážete-li rušit přebytečné instituce včas.


Karel Janeček: "Není to klasická tyranie, ale člověk mající odvahu otvírat kontroverzní témata je dehonestován. Máme zde nikoli tvrdou, ale měkkou cenzuru.... Současná cenzura je nebezpečná v tom, že jí spousta mladých lidí podlehne. Neuvědomí si, co tady hrozí, protože věří systému.“ Konkrétním příkladem současné měkké cenzury jsou podle něho současné seznamy údajně dezinformačních webů a pořadů, kdy autoři těchto seznamů vyzývají případné inzerenty, aby se od nich distancovali a aby neposkytovali takovým „pochybným“ autorům peníze za reklamu."

Typickým příkladem dezinformátora je podle něho naopak autor posledního seznamu „dezinformátorů“, institut PSSI. „Jedna z autorek toho seznamu je dezinformátorka a šílená lhářka, na což mám důkazy.“


Marek Stoniš: "Obskurní neziskové organizace, které nedobrovolně platíme z našich daní (naposledy spolek Prague Security Studies Institute), vytvářejí seznamy nepohodlných médií, které šíří „protivládní narativy“, a vyzývají případné inzerenty, aby v nich neutrácely peníze za reklamu. Vláda zřizuje zmocněnce proti šíření dezinformací, případně pro komunikaci, kteří pracují na hysterizaci atmosféry v duchu „kdo není s námi, je pro Putina, nesystémový a nedemokratický živel, případně svině či zombík. Lidé se bojí svobodně napsat svůj názor na sociální sítě, aby nebyli potahováni v zaměstnání. Ministerstvo vnitra zřizuje odbor, který „monitoruje“ případné protivládní nálady státních zaměstnanců. Chystá se implementace obří evropské cenzurní legislativy, která mimo jiné rozdělí národní média na správné a špatné. Jak se poznají? Jednoduše, podle názorů."


Eva Hrindová: Vzpomínáte na padesátá léta s cenzurou a udáváním? Moc pamětníků drsných padesátých let už nežije. Přesto existují dokumenty, které zfanatizovanou dobu připomínají. Je ale smutné, že už máme současné zkušenosti. A v Olomouci obzvlášť. Připomenu, jak nám bez vysvětlení zrušili možnost uspořádat besedu se senátorkou Danielou Kovářovou v prostorách Červeného kostela. Nejprve to problém nebyl, ale pak ano. Nebylo nám umožněno uspořádat besedu nad nepolitickou knihou (milé povídání - Rodinu si nevybereš) v prostorách, které se běžně komerčně pronajímají. Zasáhla "vyšší moc" - vedení Státní vědecké knihovny v Olomouci. Na opětovné dotazy o důvodech zrušení nám nebylo odpovězeno. Stejně tak zasáhla "vyšší moc" v případě besedy rádia Universum v Pevnosti poznání. Besedovat měla Martina Kociánová s "Vidlákem" a Ladikem Větvičkou. Plakáty už byly vylepené, propagace nakoupená, když přišel zákaz. Evidentně si toho někdo všiml a začal dělat peklo. Ten "někdo" se dá nazvat udavačem jako vystřiženým z padesátých let. A než se hádat s fanatikem... Pravděpodobně přišel opět zákaz z vyšších míst. To vyšší místo je v tomto případě Univerzita Palackého v Olomouci. Smutné. V prvním případě vědecká knihovna, v druhém případě univerzita. Obě instituce se snížily k politické cenzuře. Instituce, které mají ve svém bytostném principu fungování svobodu slova a nikým neomezovaný dialog. Knihovny a univerzity byly vždy symbolem svobody, dnes patří k vrchním cenzorům. Aspoň tedy v Olomouci a to je obrovská ostuda!


Parlamentní listy: Analytičky neziskové organizace Prague Security Studies Institute (PSSI) mapovaly českou „dezinformační scénu“, výsledkem jejich práce je seznam zdrojů, na kterých by neměl nikdo inzerovat, protože jsou proruské, protivládní, protiunijní, protiukrajinské apod. Bývalá šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková považuje vytváření takových seznamů nepohodlných za „cejchování“ lidí v demokratickém prostředí. Navíc si klade otázku, na čí pokyn byla analýza zpracována a zaplacena. Dezinformační aktéři v šedé zóně zákona a etického byznysu. Co na to říkáte?


Prvně nevím, jaká je definice „dezinformátora“, kdo ji určil, kdo je oprávněn cejchovat v demokratickém zřízení lidi? Kdo jsou podle nových samozvaných cenzorů dezinformátoři? Je to synonymum pro nepohodlný? Jak je možné vytvářet seznamy nepohodlných osob! Nepohodlných komu? Komu má seznam nepohodlných občanů sloužit? Co s těmito osobami? Budou se zavírat, likvidovat? Rodí se nový disent! Proč? Opět máme psance ve vlastní zemi!! Kdo se bojí svobodného projevu, který je nám dán Ústavou!!! To bychom pak mohli útočit na kohokoliv včetně veřejnoprávních médií, které v některých případech iniciativně šíří hrubé nepravdy. To již není začátek anarchie, ale anarchie a nesvoboda prostupující skrz naskrz společnosti. Je to závan diktatury. O tomto tématu hovoří materiál právě s tímto názvem „Dezinformační aktéři v šedé zóně zákona a etického byznysu“, jehož autorem je Prague Security Studies Institute. Spolupracujete s tímto institutem?


S neprůhlednými spolky nespolupracuji, tudíž nespolupracuji ani s tímto Prague Security Studies Institute, kdy již z názvu plyne, že se může jednat o zahraniční agenty, kteří se tváří podle názvu vědecky a budou za velké peníze patlat nesmysly a vytvářet ve společnosti napětí. Prostě pracovat na zakázku a jako korouhvička otočit názor podle toho, kdo jim zaplatí více. Od takových se raději držet dál. Vše, co má rádoby honosný název, je podezřelé. Pokud oni píší materiál o dezinformačních aktérech atd… tak si musíme položit důležitou otázku. Píši o sobě?


Izvestija: 22. října začíná v Rusku snad největší mezinárodní akce roku - summit lídrů BRICS. Akce se bude konat v Kazani a potrvá tři dny. Poprvé přijme hlavní město Tatarstánu takový počet vysoce postavených hostů - asi 20 tisíc delegátů. O akci přijedou do Ruska referovat asi 2 tisíce novinářů z 59 zemí. Delegáti budou diskutovat o klíčových otázkách globální ekonomiky a politiky: interakce v oblasti bezpečnosti, reforma mezinárodního finančního systému, rozvoj mezibankovní spolupráce, rozšíření vzájemného vypořádání v národních měnách.


iDNES: Nejen emise oxidu uhličitého by mohly v nejbližších letech prodražit létání. V hledáčku jsou kromě nich další škodlivé emise, jako jsou popílky a oxidy dusíku, které letadla do ovzduší vypouštějí. Monitorovat se od začátku příštího roku bude i vypouštění vodní páry. Je sice neškodná, ale zároveň to je skleníkový plyn.

„Zavádí se povinnost monitorovat i jiné emise než CO2. Na základě dat, která Evropská komise od provozovatelů získá, v roce 2028 navrhne, zda a jakým způsobem tyto emise zahrnout do ETS,“ řekl vedoucí oddělení obchodování s emisemi na ministerstvu životního prostředí Jan Tůma. Ještě před pár lety byla většina povolenek pro aerolinky bezplatná. Letos je množství bezplatných povolenek o čtvrtinu méně, napřesrok jich bude jen polovina a od roku 2026 budou dopravci muset nakupovat všechny povolenky, které budou potřebovat.

Už chápete, že jsme v hajzlu? My máme nejen „vedoucího obchodování s emisemi“, my už na to máme celé oddělení...





1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
před 2 hodinami
Rated 5 out of 5 stars.

národ sobě ✖️

Like
1/226
Kaj mě ještě možete najit...
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook - Black Circle
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page