top of page

Pondělní větičky 24.06.2024

 

Ladik Větvička - Hovory z Lán

24. červen v dějinách:


  • V roce 1842 se narodil Ambrose Bierce, americký novinář: „Pitomec je člověk, který se nevyzná ve věcech, v nichž se vyznáte vy, a který se vyzná v jiných věcech, o nichž vy nemáte ponětí.“

  • V roce 1812 zahájil Napoleon invazi do Ruska


Donald Trump pro Ukrajinskou pravdu: "Už 20 let slýchám, že pokud Ukrajina vstoupí do NATO, bude to pro Rusko skutečný problém. Slyšel jsem to už dlouho. Myslím, že proto tato válka začala. Biden celou dobu říkal špatné věci a jednou z nesprávných věcí je, že řekl, že Ukrajina vstoupí do NATO. Když jsem ho slyšel mluvit, pomyslel jsem si - ten chlap začne válku".

Trump znovu prohlásil, že kdyby zůstal prezidentem Spojených států, rozsáhlá válka s Ruskem by nezačala.


Vidlák: Kdyby Fiala nebyl blbej… (promiňte, to je protimluv…) Zkusím to znovu. Jestli to Blažkovi jen trochu pálí, tak teď udělá přesně totéž, co udělal Macron. Předhodí lidu trochu volebního divadýlka, zbaví se koulí na noze, nabídne národu nového šéfa strany a všem vysvětlí, že teď už se konečně obrodili. Třeba Zahradil… ten je teď volný. A udělají to dřív, než se Motoristé krajsky ustaví a naplní kandidátky a než Kateřina Konečná dokončí sjednocení české levice.

Nějaké ztráty budou, ale ODS by to zachránilo. Pragmatická spolupráce s Babišem by dala zapomenout na neschopného Fialu ze Stanjurou, zavřely by se vody nad blbou Pekarovou Adamovou, Lidovci by se stáhli do svých moravských bašt a tam by potichu zahnívali… Noví mladí a nadějní sekáči by nejspíš nedosáhli výsledku jako za rok a půl. A obětního kozla by mohli udělat z Rakušana. Ten teď má problémy s policejním zásahem proti Kozákovi i s mrtvolami kolem Dozimetru.

Ve volební kampani by se proti Esterajchovi všichni zaměřili (i Turek by se rád přidal) a tato soustředěná palba by si STAN dost pravděpodobně dost odskákali. Másla na hlavě tam všichni mají dost. Navíc mají Nerudovou…

Ze stejných důvodů by se předčasné volby hodily i SPD, která by mohla argumentovat, že jako jediná z vlasteneckých uskupení je na ně připravená, protože má strukturu, peníze i kandidáty. Kdyby Tomio vytáhl pár známějších jmen alternativy, tak by zřejmě měl slušnou šanci, napravit politické škody posledních dvou let a nepotřeboval by k tomu ani žádnou koalici s nikým. SPD potřebuje jen trochu nové krve.

- Tak nám zrádci v poslanecké sněmovně odhlasovali korespondenční volbu. Ta má usnadnit volbu českým občanům žijícím v zahraničí, kterých je asi půl milionu. Doteď jsme měli volební systém, který umožňoval jen malé a marginální volební podvody. S korespondenčními volbami tohle skončilo. Nikdo neví, za jakých okolností příslušný volič dal svůj volební lístek do obálky a odeslal. Udělal to dobrovolně? Pod nátlakem? Za peníze? Neudělal to někdo za něj a jen použil jeho jméno? Kdo to ověří? Následně se mluví o rozšíření českého občanství až do čtvrtého kolene, což bude znamenat další statisíce voličů, kteří díky občanství mohou konzumovat výhody třeba českého zdravotnického systému a za to budou vděční Fialovi svými hlasy. To už by byl totální rozvrat a zničení tohoto státu. Pokud si přečtu naší ústavu, pak konstatuji, že příští volby už budou nelegitimní, protože právo na tajné volby už není zaručeno.


Parlamentní listy: Policie pátrá po politikovi německé AfD s českým původem Petru Bystroňovi. Vyzývá české hoteliéry, aby se ihned ozvali policejním orgánům, pokud u nich je či byl v minulých dnech ubytován. „Znám to. To je poslední zoufalé gesto německých orgánů v rámci vyšetřování, které běží. Němci tady v průběhu volební kampaně udělali celkem dvanáct domovních prohlídek a přetřásali to denně v médiích. V Čechách mě nechávali sledovat tajnou službou několik měsíců, takže o nějaké opravdové získávání informací tady nejde. Spíš o ještě jedno očernění. Je to divadlo pro veřejnost,“ sdělil po telefonu PL politik. Petr Bystroň, dosavadní poslanec německého Spolkového sněmu, byl před týdnem zvolen europoslancem. Jeho AfD v nedávných eurovolbách v Německu získala 15,9 procenta hlasů, čímž se po CDU-CSU stala druhou největší politickou silou v zemi.


Slovenská pravda: Štátny tajomník ministerstva obrany Igor Melicher (Smer) v piatok avizoval, že podáva tri trestné oznámenia na bývalú vládu Eduarda Hegera a jedno na exministra obrany Jaroslava Naďa (obaja Demokrati). Súvisieť majú s vlaňajším rozhodnutím vlády o darovaní vojnou zasiahnutej Ukrajine flotily stíhačiek MiG-29 a časti systémov protivzdušnej obrany Kub.


Kaj mě ještě možete najit...
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook - Black Circle
  • Vkontakte Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Vkontakte Social Icon

© 2008  Ladislav Větvička. GDPR.

bottom of page